Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya

Tipo de curso:
Oposiciones
Metodología:
OnLine
Forman en:
Toda España
Nº de horas:
Titulación otorgada:
No disponible
Precio aprox:
Promoción especial:
No disponible
Requisitos de acceso: -Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.


-Haver complert 18 anys i no superar l´edat de 55 anys.


-Tenir el títol de graduat escolar, de formació professional de primer grau, o qualsevol altre que sigui equivalent a aquests, o qualsevol altre de nivell superior, o estar en condicions d´obtenir-lo. Si es tracta d´un títol obtingut a l´estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d´Educació i Ciéncia.


-Posseir el permís de conduir de la classe B, a qué fa referéncia l´article 5.1 del Reial decret 772/1997, de 30 de maig, que autoritza a conduir vehicles automóbils, la massa máxima autoritzada dels quals no excedeixi de 3.500 quilograms i el nombre de seients, inclós el del conductor, no excedeixi de 9, d´acord amb les previsions establertes en l´esmentat article, o el permís de conduir de la classe B1, d´acord amb la disposició transitória primera, apartat c) de l´esmentat Reial decret.


-Posseir la capacitat física i psíquica necessária per a l´exercici de les funcions própies de les places convocades.


-No estar inhabilitat per a l´exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol Administració pública. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d´acreditar, mitjançant una declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinária o condemna penal que els impedeixi l´accés a la Funció Pública en el seu estat d´origen.


-Complir les condicions exigides per la legislació vigent per a l´obtenció del permís d´ús d´armes de foc.

JUSTIFICACIÓN / DESCRIPCIÓN DEL CURSO

Se trata de un curso preparatorio para Agente de la Generalitat de Catalunya.
Pedir más información: Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya Enviar a un amigo: Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya

SOLICITAR MÁS INFORMACIÓN / CONTACTAR CENTRO

Si quieres ponerte en contacto con XENIUM Barcelona, o deseas que te facilite más información sobre Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya, tan sólo comprueba que cumples los requisitos necesarios y utiliza el siguiente formulario:

Nombre Apellidos
Fecha de nacimiento (La edad es requerida) / /
Indica tu Nivel de estudios actual
Teléfono Email
Residencia Provincia
Dirección Piso
Población Cód. Postal
Comentarios (Puedes modificarlos a tu gusto)
Al pulsar Enviar acepto las condiciones de uso.
 

TEMARIO CUBIERTO POR EL CURSO

Tema 1
La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Drets i deures fonamentals. El Tribunal Constitucional.

Tema 2
Llei orgánica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l´Estatut d´autonomia de Catalunya.

Tema 3
Institucions de la Generalitat de Catalunya. El Parlament. El President. El Govern. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.

Tema 4
L´organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Els departaments de la Generalitat. Els organismes autónoms. Les empreses públiques.

Tema 5
El pressupost de la Generalitat de Catalunya. Les lleis de pressupostos: contingut básic.

Tema 6
Configuració de la Unió Europea. Fonts del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats básiques comunitáries.

Tema 7
L´Administració pública: concepte i principis. El dret administratiu. L´acte administratiu: concepte. El procediment administratiu: concepte i principis generals.

Tema 8
La revisió dels actes en via administrativa. Els recursos administratius: concepte i classes. El recurs contenciós administratiu.

Tema 9
La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. Les responsabilitats de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

Tema 10
El personal al servei de les administracions públiques. La funció pública de l´Administració de la Generalitat de Catalunya: regulació.

Tema 11
La planificació i la gestió dels recursos humans a les administracions públiques. La selecció de personal. L´oferta d´ocupació pública. Els plans d´ocupació. La provisió de llocs de treball. La promoció professional. Les relacions de llocs de treball.

Tema 12
Drets i deures dels funcionaris públics. Situacions administratives. Incompatibilitats. Régim disciplinari. Els sistemes de retribució dels empleats públics. La Seguretat Social del personal al servei de les administracions públiques: régim general.

Part específica del temari
Tema 13
Ecologia: definició. L´Agenda 21 a Catalunya. La protecció constitucional del medi ambient. Distribució constitucional i estatutária de competéncies. El Departament de Medi Ambient i Habitatge: competéncies i estructura.

Tema 14
El Cos d´Agents Rurals: funcions, estructura i organització. Els seus drets, deures i incompatibilitats. Normativa reguladora.

Tema 15
El procediment administratiu sancionador: principis, incoació, tramitació i resolució. Delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, relatius a la protecció de la flora i fauna, i d´incendis forestals.

Tema 16
Normativa forestal estatal i autonómica. Forests públiques i forests privades. Declaracions d´utilitat pública, ocupacions. Els plans técnics de gestió forestal. Camins ramaders.

Tema 17
Aprofitaments forestals. Normativa catalana respecte al sector tofoner, la recollida i comercialització de la pinya del pi pinyer, l´obtenció del suro i del pelagrí i els aprofitaments forestals per a ús doméstic. L´activitat apícola a Catalunya: normativa catalana sobre aquest sector.

Tema 18
Espécies de flora protegides. Regulació del verd nadalenc, del comerç d´arbres de Nadal i del desarrelament d´arbres i arbustos. Normativa comunitária, estatal i autonómica. Conservació dels hábitats i de les espécies.

Tema 19
Els espais naturals protegits. Normativa estatal i autonómica sobre els espais naturals: estructura i contingut. Espais naturals de protecció especial: figures existents. Els plans d´ordenació. El PEIN: normativa de declaració. Els plans especials de protecció. Regulació sobre l´accés motoritzat al medi natural: estructura i contingut.

Tema 20
Normativa reguladora de les activitats extractives i del procediment d´avaluació d´impacte ambiental.

Tema 21
L´Agéncia de Residus de Catalunya: funcions i estructura. La Llei de Residus de Catalunya. Normativa catalana en matéria de dejeccions ramaderes.

Tema 22
Normativa catalana en matéria de contaminació atmosférica, acústica i lumínica.

Tema 23
L´Agéncia Catalana de l´Aigua: funcions i estructura. Legislació en matéria d´aigües a Catalunya. Regulació del domini públic hidráulic.

Tema 24
L´activitat piscícola a Catalunya. Normativa sobre aquest sector. Regulació sobre la pesca esportiva a les aigües continentals. Els guardes de pesca fluvial. Les espécies de peixos d´aigües continentals a Catalunya: identificació, distribució, biologia, ecologia i problemática. Els crancs de riu. Piscifactories. Repoblacions. Aspectes sanitaris.

Tema 25
Les reserves marines a Catalunya: normatives reguladores. Els biótops d´interés pesquer al litoral catalá. Extracció d´organismes marins vius: normativa reguladora. Fanerógames marines: normativa básica. La preservació de les espécies i ecosistemes marins. L´extracció del corall vermell (Corallum rubrum): normativa reguladora.

Tema 26
L´activitat cinegética a Catalunya. Normativa sobre aquest sector. Espécies cinegétiques: identificació, distribució, biologia, ecologia i gestió. Zones de caça: definició i distribució a Catalunya. Reserves nacionals de caça, zones de caça controlada, árees privades i locals de caça, zones de seguretat i refugis de fauna salvatge. Granges cinegétiques. Repoblacions. Aspectes sanitaris.

Tema 27
Regulació sobre la protecció dels animals a Catalunya: estructura i contingut. Establiments de venda d´animals i nuclis zoológics. Regulació de la fauna exótica i autóctona. Regulació internacional i comunitária sobre el comerç d´espécies. Centres de recuperació de fauna. Regulació d´activitats relacionades amb la protecció dels animals. Taxidérmia, falconeria i activitats fotográfiques, científiques i esportives.

Tema 28
El Reglament d´armes: estructura i contingut. Tipus d´armes i llicéncies. Tinença i ús d´armes. Guies de tinença i revista d´armes. Armes dipositades i decomissades.

Tema 29
Mesures de prevenció d´incendis forestals. Normativa catalana sobre aquesta matéria. El Pla d´emergéncies per incendis forestals a Catalunya. Regulació sobre cremes controlades en zones d´alta muntanya.

Tema 30
Els voluntaris forestals del medi natural i la seva normativa. Les agrupacions de defensa forestal: constitució i regulació.

Tema 31
Cartografia. Interpretació de llegendes i corbes de nivell, cálcul i coordenades UTM.

Tema 32
Geografia física de Catalunya. Característiques dels principals ecosistemes de Catalunya. Divisió comarcal de Catalunya.

Tema 33
Meteorologia. Representació dels fenómens meteorológics en els mapes. La pressió atmosférica, la humitat relativa i els instruments per mesurar-les. Vents: nom i direcció dels principals vents que incideixen sobre el territori catalá. Les unitats básiques de mesura dels fenómens meteorológics.


Pedir más información: Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya Enviar a un amigo: Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya

Categorías de cursos y Masters relacionadas CURSOS RELACIONADOS EN OTRAS CATEGORÍAS

» Cursos y Masters » Administración y Oposiciones » Oposiciones Autonomía y Otras

Categorías de cursos y Masters relacionadas OTRAS SUBCATEGORÍAS RELACIONADAS

» Administración y Oposiciones » Oposiciones Autonomía y Otras » Oposiciones a Agente Rural

Cursos y Masters relacionados CURSOS Y MASTER RELACIONADOS POR SU CONTENIDO

Ver resumen Oposiciones Agentes Rurales para la Generalitat de Catalunya

Listado de todos los Cursos de Master-D
Listado de todos los Masters de Master-D

Ver resumen Oposicones Cos superior de l´Administració de la Generalitat de Catalunya

Listado de todos los Cursos de Master-D
Listado de todos los Masters de Master-D

Ver resumen Oposicions Agent Rural de la Generalitat (Sólo alumnos de Barcelona)

Listado de todos los Cursos de Endavant Opos
Listado de todos los Masters de Endavant Opos

Ver resumen Oposicions Agent Rural de la Generalitat (Sólo alumnos de Barcelona)

Listado de todos los Cursos de Endavant Opos
Listado de todos los Masters de Endavant Opos

Ver resumen Oposicions Agent Rural de la Generalitat (Sólo alumnos de Barcelona)

Listado de todos los Cursos de Endavant Vallés
Listado de todos los Masters de Endavant Vallés

Ver resumen Oposicions Agent Rural de la Generalitat (Sólo alumnos de Barcelona)

Listado de todos los Cursos de Endavant Vallés
Listado de todos los Masters de Endavant Vallés

Ver resumen Oposiciones Cos de Gestió de l´Administració de la Generalitat de Catalunya

Listado de todos los Cursos de Master-D
Listado de todos los Masters de Master-D

Ver resumen Curso de Cultura, Usos y Costumbres de Catalunya - Distancia
Ver resumen Curso de Higiénico Sanitario - Sólo Cataluña
Ver resumen Oposicións Mestre d´Educació Especial (Alumnos de Barcelona)

Listado de todos los Cursos de Endavant Opos
Listado de todos los Masters de Endavant Opos


Cursos y Masters relacionados BÚSQUEDAS RELACIONADAS

Buscador de cursos - agent - rural - generalitat - catalunya
Pedir más información: Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya Enviar a un amigo: Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya

ENVIAR A UN AMIGO

Escribe el email de hasta 5 amigos a los que quieras enviar información sobre este curso, puedes dejar el texto que aparece como comentario o escribir el tuyo propio. Cuando acabes, basta con que pulses el botón enviar y tus amigos recibirán en su correo un enlace de tu parte que les llevará al curso sobre el que quieres informarles.
Tus datos:
Nombre: Mail:
Datos de tus amigos:
Nombre: Mail:
Nombre: Mail:
Nombre: Mail:
Nombre: Mail:
Nombre: Mail:
Comentarios a incluír:

Cursos y Masters