Curso de Administratius Generalitat de Catalunya

Tipo de curso:
Oposiciones
Metodología:
OnLine
Forman en:
Toda España
Nº de horas:
Titulación otorgada:
No disponible
Precio aprox:
Promoción especial:
No disponible
Requisitos de acceso: -Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.


-Haver complert 18 anys i no superar l´edat establerta per a la jubilació forçosa.


-Tenir el títol de graduat escolar, de formació professional de primer grau, o qualsevol altre que sigui equivalent a aquests, o qualsevol altre de nivell superior, o estar en condicions d´obtenir-lo. Si es tracta d´u ANYS.n títol obtingut a l´estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d´Educació i Ciéncia.


-Posseir la capacitat física i psíquica necessária per a l´exercici de les funcions própies de les places convocades.


-No estar inhabilitat per a l´exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol Administració pública. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d´acreditar, mitjançant una declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinária o condemna penal que els impedeixi l´accés a la Funció Pública en el seu estat d´origen.

JUSTIFICACIÓN / DESCRIPCIÓN DEL CURSO

Curso preparatorio de las oposiciones a administrativo de la Generalitat de Catalunya.
Pedir más información: Curso de Administratius Generalitat de Catalunya Enviar a un amigo: Curso de Administratius Generalitat de Catalunya

SOLICITAR MÁS INFORMACIÓN / CONTACTAR CENTRO

Si quieres ponerte en contacto con XENIUM Barcelona, o deseas que te facilite más información sobre Curso de Administratius Generalitat de Catalunya, tan sólo comprueba que cumples los requisitos necesarios y utiliza el siguiente formulario:

Nombre Apellidos
Fecha de nacimiento (La edad es requerida) / /
Indica tu Nivel de estudios actual
Teléfono Email
Residencia Provincia
Dirección Piso
Población Cód. Postal
Comentarios (Puedes modificarlos a tu gusto)
Al pulsar Enviar acepto las condiciones de uso.
 

TEMARIO CUBIERTO POR EL CURSO

I. DRET CONSTITUCIONAL. ORGANITZACIÓ POLÍTICA I ADMINISTRATIVA DE L´ESTAT

Tema 1.- La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Els deures. El Tribunal Constitucional.
Tema 2.- La Corona. Les Corts Generals. Composició, organització, atribucions i funcionament del Congrés dels Diputats i del Senat. El Defensor del Poble. El Govern: designació i remoció. Relacions del Govern amb les Corts Generals.
Tema 3.- El poder judicial: funcions i principis. L´organització judicial espanyola. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Tema 4 .- L´organització administrativa espanyola: l´Administració central, l´Administració autonómica, l´Administració local i l´Administració institucional.
Tema 5.- Organització i funcionament de l´Administració general de l´Estat. Òrgans superiors i órgans directius. Òrgans territorials. Els delegats del Govern a les comunitats autónomes.
Tema 6.- L´organització territorial de l´Estat. L´Administració local: ens que l´integren. El municipi. La província L´organització comarcal de Catalunya.
Tema 7.- Les comunitats autónomes: constitució i competéncies. Els estatuts d´autonomia: naturalesa jurídica i contingut. Distribució de competéncies. Tipologia competencial.
Tema 8.- L´organització de les comunitats autónomes. El finançament de les comunitats autónomes. Les comunitats autónomes amb dues llengües oficials.

II. L´ORGANITZACIÓ POLÍTICA I INSTITUCIONAL DE CATALUNYA. FORMES DE GOVERN I D´ADMINISTRACIÓ

Tema 9.- Les institucions de la Catalunya medieval i moderna. L´origen de la Generalitat de Catalunya.
Tema 10.- Catalunya dins l´Estat espanyol (s. XVIII i XIX). El Decret de Nova Planta. L´estructura i evolució de l´Administració central a Catalunya.
Tema 11.- La Mancomunitat de Catalunya: marc legal i funcionament. La Generalitat de Catalunya a la II República: les seves atribucions.
Tema 12.- La implantació del franquisme a l´Administració de Catalunya.
Tema 13.- L´Estatut d´autonomia de Catalunya de 1979: estructura, contingut essencial i principis fonamentals. Contingut del títol preliminar. Els procediments de reforma. Competéncies de la Generalitat de Catalunya: exclusives, concurrents i executives.
Tema 14.- El Parlament de Catalunya: composició i funcions. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.
Tema 15.- El President de la Generalitat: elecció, cessament i funcions. El Govern: composició, carácter, atribucions i funcions.
Tema 16.- L´organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Els organismes autónoms. Les empreses públiques.

III. LA UNIÓ EUROPEA

Tema 17.- Configuració de la Unió Europea: els tractats originaris i de modificació. Fonts del dret comunitari: els tractats, els reglaments, les directives. Les llibertats básiques comunitáries.
Tema 18.- Les institucions comunitáries. La Comissió. El Consell. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia. El Tribunal de Comptes. Mitjans financers i personals de la Unió Europea.

IV. L´ADMINISTRACIÓ PÚBLICA. EL DRET ADMINISTRATIU

Tema 19.- L'Administració pública: concepte i principis. El dret administratiu. Les fonts del dret administratiu. Jerarquia. Principis constitucionals.
Tema 20.- La relació juridicoadministrativa. Els subjetes de la relació juridicoadministrativa. El ciutadá com a titular de drets davant l'Administració.
Tema 21.- Principis de l'organització administrativa. L'órgan administratiu: concepte, elements, naturalesa. Classes d'órgans. Els órgans col?legiats.
Tema 22.- La competéncia administrativa: concepte. La jerarquia administrativa. La delegació, l'avocació i la substitució. La coordinació administrativa.
Tema 23.- L'acte administratiu: concepte i classes. Elements. La motivació i la forma. El silenci administratiu i els actes pressumptes.
Tema 24.- L'eficácia de l'acte administratiu. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: actes nuls i actes anul?lables. La utilització de mitjans técnics en el procediment administratiu.
Tema 25.- El procediment administratiu: concepte i principis generals. El procediment administratiu derivat de l'organització própia de la Generalitat de Catalunya.
Tema 26.- Les fases del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els terminis administratius.
Tema 27.- Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Els recursos administratius: concepte i classes. Recurs ordinari i recurs de revisió. El recurs contenciós administratiu. La responsabilitat de les administracions públiques.
Tema 28. La contractació administrativa: concepte i fonts. Principis básics de la Llei de contractes de les administracions públiques. La selecció del contractista. Drets i deures del contractista i de l'Administració.
Tema 29.- Les formes d'activitat administrativa. L'activitat de limitació, arbitral, de servei públic i de foment. Formes de gestió dels serveis públics. La gestió directa. La gestió indirecta. La concessió.
Tema 30. El domini públic i privat de l'Administració: régim jurídic i naturalesa. Ús del domini públic.

V. LA FUNCIÓ PÚBLICA. EL DRET DEL TREBALL

Tema 31.- El régim jurídic de la funció pública espanyola. Les bases del régim estatutari dels funcionaris públics. El personal al servei de les administracions públiques.
Tema 32.- La funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya: regulació. El Conveni col?lectiu únic del personal laboral de la Generalitat de Catalunya. La selecció de personal. L'oferta d'ocupació pública. Requisits per a l'accés a la funció pública.
Tema 33.- La provisió de llocs de treball. Sistemes de provisió: concurs, lliure designació i altres formes d'adscripció als llocs de treball. La promoció professional. El grau personal. Les relacions de llocs de treball.
Tema 34.- Drets i deures dels funcionaris. Régim d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Situacions administratives del personal funcionari. Reingrés al servei actiu.
Tema 35.- Responsabilitat civil, penal i administrativa dels funcionaris públics. Régim disciplinari.
Tema 36.- Les retribucions del personal. Nómines: estructura i normes de confecció. Altes i baixes: justificació. Conceptes retributius. Retribucions básiques. Retribucions complementáries.
Tema 37.- Les relacions laborals. Sistemes de representació i participació en l´Administració pública. Els pactes i els acords amb les organitzacions sindicals.
Tema 38.- El dret del treball. Principis fonamentals que l´inspiren. Fonts del dret del treball. L'Estatut dels treballadors: contingut básic. Els convenis col?lectius.
Tema 39.- El contracte de treball: concepte, subjectes i forma. El contingut del contracte de treball. Modalitats de contracte de treball.
Tema 40.- El sistema espanyol de la Seguretat Social. Principis de la Llei de bases. El text refós de la Llei general de la Seguretat Social. Les entitats gestores de la Seguretat Social a Catalunya. Régim general i régims especials.
Tema 41.- Afiliació i cotització al sistema de la Seguretat Social. Altes i baixes. Acció protectora: contingéncies cobertes i prestacions. Assisténcia sanitária. Incapacitat temporal. Maternitat. Invalidesa. Jubilació. Mort i supervivéncia.

VI.GESTIÓ PRESSUPOSTÀRIA

Tema 42.- El pressupost de la Generalitat: estructura i classificació. La Llei de pressupostos. El cicle pressupostari: preparació, discussió i aprovació. Modificacions pressupostáries: crédits extraordinaris i suplements de crédits. Transferéncies.
Tema 43.- L'execució del pressupost. Procediment general d'execució: autorització, disposició, obligació i pagament. Documents comptables. Procediments especials d'execució de la despesa. Procediment de pagament. El control pressupostari.
Tema 44.- L'execució pressupostária i la contractació administrativa. Contracte d'obres, de subministraments i de gestió de serveis. Els contractes d'assisténcia técnica amb empreses consultores o de serveis. La contractació de treballs específics i concrets no habituals.
Tema 45.- El dret tributari: concepte i contingut. Les fonts del dret tributari. Els principis de l'ordenament tributari espanyol. Els tributs: concepte, naturalesa i elements. El fet imposable.
Tema 46.- El patrimoni de la Generalitat de Catalunya. La Llei de patrimoni de la Generalitat. Adquisició, alienació i cessió dels béns de la Generalitat. Afectació i desafectació.

VII. SISTEMES D´INFORMACIÓ

Tema 47.- L'automatització d'oficines: sistemes més utilitzats. La informática com a eina de suport en els processos administratius. Components i funcionament general d'un sistema informátic.
Tema 48.- Els sistemes d'informació de personal. Els sistemes d'informació económica. Dades i processos.
Tema 49.- L'organització i els circuits administratius. Els serveis d'informació administrativa. Atenció a l'administrat: acollida i informació.
Tema 50.- Recepció i registre de documents. Tipologia de documents. L'arxiu de documents. Avaluació, tria i eliminació de documentació.

TEMARI D´OFIMÀTICA
Bloc 1. Sistema operatiu Windows XP Professional.

Tema 1. Conceptes básics. Finestres: moure finestres, dimensionar, minimitzar, tancar, alternar entre finestres obertes.
Tema 2. Gestió de documents, carpetes i fitxers. Veure el contingut de "El meu PC". Cerca rápida de fitxers i de carpetes. Utilitzar l´Explorador. Desar arxius en unitats d´emmagatzematge. Copiar i moure fitxers, canviar-ne el nom. Crear carpetes, canviar-ne el nom, moure, copiar, eliminar.
Tema 3. Impressió des de Windows. Seleccionar impressora. Configurar impressora.

Bloc 2. Editor de textos Microsoft Word 2003.
Tema 1. Conceptes básics. Interfície de Word. Finestra de document. Creació de document. Guardar, tancar i obrir un document.
Tema 2. Edició de documents. Secció. Columnes. Alineació. Autotext.
Tema 3. Formats. Aplicar formats. Formats de carácter, de parágraf i de página. Addició de vinyetes i números. Salts de página. Creació de capçaleres i peus de página. Nota al peu de página. Utilització d´estils.
Tema 4. Revisió de documents: ortografia i gramática. Autocorrecció. Ús del diccionari. Correctors de línies. Cercar i reemplaçar text.
Tema 5. Taules. Creació i format de taules. Ajust. Inserció de cel?les i columnes.
Tema 6. Inserció d´objectes. Inserir imatges i objectes gráfics. Eines de dibuix de Word. Aplicació d´un quadre a una imatge. Definició d´un marc per un gráfic. Enganxada especial. Inserir símbols.
Tema 7. Combinar documents. Imprimir documents, sobres i etiquetes. Configurar les opcions de página. Presentació preliminar. Impressió. Creació i impressió de documents combinats.
Tema 8. Plantilles. Assistents. Creació d´una plantilla. Creació a partir d´un document existent. Modificar estils.

Bloc 3. Full de cálcul Microsoft Excel 2003.
Tema 1. Conceptes básics: elements del full de cálcul. Llibre de treball. Fulls del llibre. Cel?la, cel?la activa. Barra de fórmules. Inserció i eliminació de files i columnes. Entrada i edició de dades. Format de textos i de cel?les. Formats per a dades numériques, dates, horaris i altres. Quaderns i fulls.
Tema 2. Rangs i cel?les. Rang. Anomenar cel?les i rangs. Copiar i enganxar el contingut d´un rang d´un full de cálcul. Moure o arrossegar dades d´un rang a un altre. Enganxada amb format.
Tema 3. Fórmules i referéncies de cel?la. Entrada de fórmules. Referéncies absolutes i relatives. Referéncies a altres fulls. Referéncies a altres llibres o fitxers.
Tema 4. Funcions. Ús de l´assistent per a funcions. Funcions més comunes.
Tema 5. Gráfics. Dibuix lliure. Gráfics automátics. Gráfics amb l´assistent.
Tema 6. Presentació d´un full de cálcul. Protecció del contingut d´un full. Impressió de documents.

Pedir más información: Curso de Administratius Generalitat de Catalunya Enviar a un amigo: Curso de Administratius Generalitat de Catalunya

Categorías de cursos y Masters relacionadas CURSOS RELACIONADOS EN OTRAS CATEGORÍAS

» Cursos y Masters » Administración y Oposiciones » Oposiciones Autonomía y Otras

Categorías de cursos y Masters relacionadas OTRAS SUBCATEGORÍAS RELACIONADAS

» Administración y Oposiciones » Oposiciones Autonomía y Otras » Oposiciones Auxiliar Administrativo

Cursos y Masters relacionados CURSOS Y MASTER RELACIONADOS POR SU CONTENIDO

Ver resumen Oposiciones Agentes Rurales para la Generalitat de Catalunya

Listado de todos los Cursos de Master-D
Listado de todos los Masters de Master-D

Ver resumen Oposicones Cos superior de l´Administració de la Generalitat de Catalunya

Listado de todos los Cursos de Master-D
Listado de todos los Masters de Master-D

Ver resumen Oposiciones Cos de Gestió de l´Administració de la Generalitat de Catalunya

Listado de todos los Cursos de Master-D
Listado de todos los Masters de Master-D

Ver resumen Curso de Cultura, Usos y Costumbres de Catalunya - Distancia
Ver resumen Curso de Higiénico Sanitario - Sólo Cataluña
Ver resumen Oposicións Mestre d´Educació Especial (Alumnos de Barcelona)

Listado de todos los Cursos de Endavant Opos
Listado de todos los Masters de Endavant Opos

Ver resumen Oposicións Mestre d´Educació Especial (Alumnis de Barcelona)

Listado de todos los Cursos de Endavant Vallés
Listado de todos los Masters de Endavant Vallés

Ver resumen Oposiciones a Cos de Gestión de la Generalitat de Catalunya
Ver resumen Máster en Dirección de Fotografía Cinematográfica
Ver resumen Oposiciones a Cos Superior de la Generalitat de Catalunya

Cursos y Masters relacionados BÚSQUEDAS RELACIONADAS

Buscador de cursos - administratius - generalitat - catalunya
Pedir más información: Curso de Administratius Generalitat de Catalunya Enviar a un amigo: Curso de Administratius Generalitat de Catalunya

ENVIAR A UN AMIGO

Escribe el email de hasta 5 amigos a los que quieras enviar información sobre este curso, puedes dejar el texto que aparece como comentario o escribir el tuyo propio. Cuando acabes, basta con que pulses el botón enviar y tus amigos recibirán en su correo un enlace de tu parte que les llevará al curso sobre el que quieres informarles.
Tus datos:
Nombre: Mail:
Datos de tus amigos:
Nombre: Mail:
Nombre: Mail:
Nombre: Mail:
Nombre: Mail:
Nombre: Mail:
Comentarios a incluír:

Cursos y Masters